Lokaal sterk doet ultieme poging om Bravo-Flex uit te stellen

logo nieuwe stijlOp dinsdag 28 november heeft Lokaal sterk tijdens de raadsvergadering een ultieme poging gedaan om de invoering van de pilot Bravo-Flex uit te stellen.

Nadat PVDA al vragen had gesteld, heeft Lokaal sterk een aantal aanvullende vragen over genoemd onderwerp gesteld. Omdat daarop nog geen antwoorden zijn, en het de laatste raadsvergadering voor invoering was, heeft Lokaal sterk het initiatief genomen om een motie vreemd aan de orde van de dag in te dienen, die erin voorziet dat het college uitdrukkelijk de provincie op de hoogte stelt van de weerstand zoals die in Helmond tegen de pilot bestaat. Temeer daar het om een erg dure vorm van openbaar vervoer gaat en studenten hun Ov-reisproduct niet kunnen gebruiken.Daarnaast roept de motie op pas akkoord te gaan met de pilot, wanneer Bravo-Flex een basisvoorziening kan zijn voor alle Helmonders.

Raadslid Henriëtte Verouden verwoordde het als volgt:

“Stel je wilt met twee kinderen naar het centrum, leuk naar het kasteel van sinterklaas, daarna naar de speelgoedwinkels om het verlanglijstje samen te stellen. Dan ben je als ouder €18,= kwijt om naar het centrum en weer terug te kunnen. Voor dat geld vlieg je met een beetje geluk naar Londen, Parijs of Rome of kun je een hele dag treinen en krijg je er ook nog iets lekkers bij, in Helmond kun je daarvoor op en neer naar het centrum…….”

De motie werd mede ondertekend door PVDA en Helder Helmond, maar kreeg helaas geen meerderheid van stemmen, de invoering van Bravo-Flex als pilot in Helmond is daarmee helaas een feit. Hoewel daarmee duidelijk is dat de pilot van start zal gaan, wachten wij de antwoorden op onze vragen af.

bijgaand het artikel in pdf.: tekst stukje website