enquête zaterdagmarkt

TROTS OP ONZE HELMONDSE MARKT.

Helmond heeft een jarenlange traditie als het gaat om haar markten. Niet alleen in het centrum maar ook in haar wijken zijn het plaatsen waar men elkaar ontmoet en boodschappen doet. In het jaar 2010 is de Helmondse zaterdagmarkt in het centrum zelfs verkozen tot de beste markt van Nederland. Een uitverkiezing om trots op te zijn, maar ook een uitverkiezing die Helmond de opdracht geeft blijvend te zorgen voor een ‘goede’ markt.

Naast de markt in het centrum op zaterdag zijn er ook in diverse wijken van de stad kleinere markten die helaas een wat kwijnend bestaan leiden. In november heeft de toenmalige fractie SDOH-D66-HB een motie ingediend om eens nader onderzoek te verrichten naar de markten in de stad en zo nodig met aanpassingen en verbeteringen te komen. We stellen echter vast dat de motie niet uitgevoerd is en derhalve neemt SDOH-HB nu zelf haar verantwoordelijkheid om in gesprek te gaan met de marktkooplui, de bezoekers aan de markt en de winkeliers.

Op zaterdag 11 oktober 2014 op de zaterdagmarkt kunt u ons tegenkomen op de zaterdagmarkt in het centrum van Helmond waar we naar uw mening komen luisteren. De mening van de bezoekers maar ook naar die van de marktkooplieden en de winkeliers. Maar ook inzake de andere markten zoals Brandevoort, Mierlo-Hout en Brouwhuis staan we open voor opmerkingen en suggesties mail ons daarover via onze website www.lokaalsterkhelmond.nl.

Hiermee willen we de discussie over onze markten een impuls geven.

Voor SDOH-HB is uw mening over onze markten van groot belang !